EL PAVELLÓ DEL CASTELL D'EN PLANES
 
07/06/2010
 
L'Open Internacional Copa Amèrica 2010 es disputa entre el 21 i el 27 de juny al "Pavelló del Castell d'en Planes" de Vic (Catalunya), organitzat per la Federació Catalana de Patinatge amb el suport de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vic i amb el patrocini de la Confederación Sudamericana del Patín.


El pavelló es troba situat a la carretera de Gurb, a la Plaça Pare Millan s/n de Vic.
Coordenades: 41º56'15" N 2º14'45" E   (41.9375,2.246) (Enllaç a mapa interactiu extern)


Va ser inaugurat el 17 de maig de 2009 i té una capacitat per a 2.000 espectadors. És un espai polivalent que inclou una àrea de joc de més de 1.000m2 amb una pista central i dues de laterals i una graderia retràctil.

Està estructurat en dues plantes: la planta baixa inclou la recepció, l'administració, els vestidors, la pista la infermeria i les instal·lacions. A la planta primera hi ha el vestíbul distribuïdor de les graderies i el bar.

 
 
 
 
 
  COM ARRIBAR A VIC
 
07/06/2010


La ciutat de Vic és a la Catalunya Central, 69 km al nord de Barcelona, 60 km a l'oest de Girona i 164 km a l'est de Lleida.

Les principals vies d'accés per carretera són la C-17 (Barcelona-Puigcerdà), l'Eix Transversal C-25 (Girona-Lleida) i l'Eix Vic-Olot C-37. També hi ha la línia de tren Barcelona-VIC-Ripoll-Puigcerdà.

Autobusos
Sagalés:   Barcelona-Vic
Eix Bus:   Girona-Vic-Lleida
Teisa:   Olot-Vic

Tren
Renfe:   Barcelona(Sant Andreu Arenal)-Vic-Ripoll-Puigcerdà-La Tor de Querol

 
 
Els principals aeroports catalans són el de Barcelona-El Prat, Girona-Costa Brava, Reus i Lleida-Alguaire, tots situats a més de 50 km de Vic.
 
 
Transport interurbà
Vic disposa de 5 línies d'autobusos   -   [Guia d'autobusos]   -   [Plànol]
 
Oficina de Turisme
L'Oficina de Turisme de Vic és al costat de la plaça Major, al Carrer de la Ciutat, 4.   [Lloc web]
 
 
 
 
 
 
  LA CIUTAT DE VIC
 
07/06/2010


Vic és una ciutat de gairebé 40.000 habitants situada en una plana de la Catalunya interior, a uns 485 metres d'altitud, equidistant de Barcelona i els Pirineus. El municipi té una extensió de 30'92 km2 i és la capital de la comarca d'Osona.Històricament ha destacat per l'organització de fires i mercats que han atret molts visitants, com el Mercat del Ram, el Mercat de Música Viva, Vicantic, el Mercat Medieval o la Mostra Gastronòmica, a més dels mercats setmanals a la plaça Major. La seva economia està diversificada en molts sectors que inclouen un bon teixit industrial (on sobresurt el sector agroalimentari), la ramaderia, l'agricultura i la transformació de matèries primeres. El campus universitari que acull Vic també dinamitza la ciutat.

Les primeres referències sobre Vic són del segle IV a.C., quan s'anomenava Ausa. Posteriorment va ser ocupada pels romans, dels que n'ha quedat restes el Temple romà com a llegat. L'any 826 la ciutat va ser destruïda i a partir de la instauració del Comtat d'Osona per Guifré el Pilós l'any 878 es va refer un dels barris amb el nom de Vicus Ausonae. Durant l'època medieval la ciutat va créixer al voltant de l'anterior Catedral romànica, consagrada pel bisbe Oliba. Acabada la Guerra de Successió Vic va patir una davallada, però amb els anys va aconseguir recuperar-se fins a esdevenir la ciutat que és ara.

La seva trama urbana és fruit del creixement concèntric al voltant del nucli antic on hi ha la plaça porxada del Mercadal. La ciutat compta amb un conjunt medieval molt interessant, així com una quantitat destacable d'edificis gòtics, barrocs i modernistes. D'entre els edificis de Vic destaquen la Catedral i el Temple romà.


Als Jocs Olímpics de l'any 1992, Vic va ser subseu d'hoquei patins. D'entre els clubs esportius de la ciutat destaca el Club Patí Vic, sotscampió d'Europa a les dues darreres edicions i campió de la Copa de la CERS l'any 2001.

 
 
 
 
 
  ORGANITZACIÓ
 
 

La Federació Catalana de Patinatge es va fundar l'any 1930 i té com a president Ramon Basiana i Vers. És membre adherit de la Confederació Sudamericana del Patí des de l'any 2006 i des d'aleshores ha participat en diverses competicions oficials organitzades per la Confederació Sudamericana on s'ha obtingut bons resultats esportius en hoquei patins, patinatge de velocitat i patinatge artístic.
 
 
 

La Secretaria General de l'Esport, presidida per Anna Pruna, desenvolupa les competències exclusives de la Generalitat de Catalunya en el camp de l'esport i del lleure i és l'òrgan de direcció de l'Administració esportiva de la Generalitat de Catalunya, adscrita al Departament de la Vicepresidència, que té assignades les competències en matèria esportiva.
 
 
 

L'Ajuntament de Vic s'implica sovint en l'organització de competicions esportives. La ciutat va ser subseu olímpica d'hoquei patins als Jocs Olimpics de l'any 1992. L'alcalde de la ciutat és Josep Maria Vila d'Abadal i la regidora d'esports, Montserrat Rovira. Vic és la seu de la Copa Amèrica per la seva tradició en el món de l'hoquei patins, extensible a tota la comarca d'Osona.
 
 
 

La Confederación Sudamericana del Patín està presidida per Armando Quintanilla. Té la seu a Santiago de Xile i actualment en formen part deu federacions. La seva tasca es centra en el desenvolupament a Sudamèrica de l'hoquei patins, el patinatge de velocitat i el patinatge artístic, patrocinant competicions com la Copa Amèrica.
 
 
 

La viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, és la responsable de coordinar i d'impulsar l'acció exterior del Govern de Catalunya. Entre les seves atribucions també s'inclou la promoció de la projecció internacional de les entitats i federacions de Catalunya.
 
 
 

La Unió de Federacións Esportives de Catalunya, presidida per David Moner, promociona i representa l'esport federat a Catalunya, col·labora i participa amb organismes públics i entitats privades en el desenvolupament i millora de l'esport en general, fomenta i promociona les activitats de les seleccions esportives catalanes o dels clubs esportius federats i treballa per projectar Catalunya com a país esportiu. També emet competicions esportives des de www.ufec.tv
 
 
 

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes és una associació que té com a objectiu aconseguir el reconeixement internacional de les seleccions esportives de Catalunya.
 
 
 
  OPEN INT. COPA AMÈRICA 2010
      Portal de la Federació Catalana de Patinatge sobre l'Open Internacional Copa Amèrica 2010