18 al 21 de maig - Chile 2007

català | español | english
> Actualitat XILE GUANYA LA COPA AMÈRICA 2007 (21/05/07)

Finalment la selecció de Xile ha guanyat a Catalunya per 5 a 4 en un partit intens i molt disputat fins el darrer minut, en el que s'ha decidit amb un gol de Francisca Puerta a 40 segons del final. Aquest gol, que es sumava als altres quatre que prèviament havia marcat ella mateixa, ha decantat un partit que ha tingut una igualtat constant (2 a 2 a la mitja part) i que a dos minuts del final guanyava la selecció catalana per 4 a 3 després de fer un magnífic partit.

Les xilenes s'havien posat per davant amb dos gols de Francisca Puerta (min. 2 i 4) que han estat igualats per l'1 a 2 de La Cristina Barceló i el 2 a 2 de L'Emma Corominas abans d'arribar al descans. Ja a la segona part, la Pancha Puertas ha tornat a avançar el seu equip al minut 7, però 30 segons més tard Maria Rosa Tamburini ha fet el 3 a 3. A falta de 10 minuts la Cristina Barceló ha marcat el 4 a 3 que deixava el marcador favorable a la selecció catalana però en uns dos minuts finals fatídics la inefable Pancha ha marcat dos gols que han provocat el deliri entre el públic xilè que omplia el Gimnasio Olímpico de San Miguel.

D'entrada han jugat amb la selecció catalana Laia Salicrú, Paula Torner, Cristina Barceló, Emma Corominas i Mª Rosa Tamburini. També ha jugat la Maria Majó.
Sis jugadores que, tal com han fet totes les jugadores catalanes en aquest campionat, han lluitat de manera èpica fins el final, amb un pavelló ple fins al capdamunt amb 3.000 xilens animant sense parar i pressionant els arbitres, un dels quals s'ha lesionat a falta de quatre minuts

Les jugadores catalanes han fet un magnífic campionat tot i no haver pogut repetir a la final la victòria que van aconseguir contra les campiones del món a la fase regular, i les xifres ho avalen ja que han estat les que han fet més gols i les que n'han encaixat menys.

Han jugat millor i ho han fet sentint els colors de Catalunya, demostrant que s'ha format un sensacional conjunt humà que ha fet gaudir els catalans de Santiago de Xile, que les han acompanyat durant tota la competició i que a la final s'han fet sentir tocant els Segadors de manera emocionant.

Ha estat una magnífica demostració del gran nivell de l'hoquei sobre patins femení a Catalunya.

Però això no s'atura aquí ja que en deu dies les catalanes podran tornar a demostrar les seves qualitats davant les jugadores xilenes a la segona edició femenina de la Tarradellas Cup, amb la intenció de repetir la victòria de l'any passat.

I aquesta setmana es disputa la primera Copa d'Europa femenina amb la participació del Voltregà i l'Arenys de munt.

+ Fotos

> Les jugadores arriben a l'aeroport de Barcelona dimecres a primera hora del matí.

> La propera edició de la Copa Amèrica femenina serà el 2009 a Colòmbia.

+ Notícies

La Copa Amèrica 2007, organitzada per la FEDERACIÓN CHILENA DE HOCKEY Y PATINAJE amb el districte de SAN MIGUEL, i patrocinada per la CONFEDERACIÓN SUDAMERICANA DE PATÍN, es disputa del 18 al 21 de maig a Xile, amb les seleccions nacionals del Brasil, Catalunya, Colòmbia, Estats Units i Xile (les actuals campiones del món).